Historie

VA-bransjen er i en rivende utvikling og det er viktig å følge med. JTR Gruppen har i dag en stabil kundemasse, omsetter for ca. 90 millioner kroner (2018), og utfører daglig oppdrag fra Haugesund i nord til Kvinesdal i sør. JTR Gruppen ønsker å være en markedsleder med fokus på topp moderne utstyr og bransjens beste service. Selv om JTR Gruppen er et relativt nyetablert selskap, sitter nemlig de involverte på mange års bransjeerfaring og solid kompetanse innen vann og avløp.

Lang VA-historie

Historien for det som i dag er kjent som JTR Gruppen startet helt tilbake i 1968. Med traktor og vakuumvogn begynte brødrene Geir Fuglestad Conrad Fuglestad på en spennende reise. Første tankbil ble kjøpt et par år etter.

I 1982 overtok Geir Fuglestad, som på det tidspunktet var 22 år gammel, selskapet SJT Renovasjon AS. Det ble etter hvert kjøpt 3-4 tankbiler til, og omsetningskurven begynte sakte, men sikkert å gå oppover. Nytenkning og moderne utstyr har alltid vært et viktig fokus, og det tiltrakk stadig flere kunder. På slutten av 90-tallet hadde SJT Renovasjon 12-13 tankbiler og stor pågang med oppdrag fra både privat og offentlig sektor.

I perioden 1999-2003 solgte Geir Fuglestad seg ned i selskapet og var på dette tidspunkt kun delaksjonær i SJT Renovasjon. I 2003 flyttet selskapet sin virksomhet til Nærbø.

Etablering av JTR Gruppen

Etter lang fartstid i VA-bransjen fant Fuglestad etter hvert ut at han ønsket å gjøre noe på egen hånd. Dermed ble selskapet JTR Gruppen etablert i 2014, med plan om spyling av tette rør, tømming av septikktanker og rørinspeksjon fra Stavanger til Egersund

Det opprinnelige målet til det ny-oppstartede selskapet var å operere med to tankbiler og et par ansatte. Men med lang erfaring og gode relasjoner i markedet var det stor interesse for deres tjenester, og Fuglestad så raskt nødvendigheten av å øke både antall ansatte og antall tankbiler. Dermed ble det fort gjort større investeringer for å realisere nye mål.

Satsing på topp moderne utstyr og dyktige medarbeidere har gitt positivt resultat. Selskapet tilbyr i dag en total løsning innen vedlikeholdstjenester for vann og avløp, og har knyttet til seg dyktige samarbeidspartnere med lang erfaring og spisskompetanse innen sine fagområder: JTR Rørfornying AS (tidligere Olimb Rørfornying Rogaland AS) og EK Rørinspeksjon AS. JTR Gruppen er sertifisert iht. ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 i tillegg til å være godkjent leverandør i StartBANK, Achilles JQS og Sellicha.

Fra én traktor og én vakuumvogn på 60-tallet til høyteknologiske tankbiler og 45 ansatte i dag. Stolt fortid, aktiv nåtid, og spennende fremtid. JTR Gruppen er Jærens vann- og avløpsekspert.